Oktatás

OKJ-s kutyakozmetikus tanfolyam gyakorlati oktatóhelye.

Az ivartalanítás előnyei:

- csökken a kóborlási vágy, a szexuális agresszivitás 
- csökken a balesetből, verekedésből származó sérülések veszélye, a fertőző betegségekben való megbetegedések esélye
- megszűnhet a rosszindulatú emlő-, méh-, petefészek-, illetve here-, mellékhere- és prosztata daganatok kialakulásának veszélye
- elmaradnak az ivarzással járó kellemetlenségek (vérzés, elszökés, idegen kutyák), vagyis az ivartalanított kedvencek tartása kevesebb problémát okoz a családnak.
- megszűnnek a felfokozott izgalmi tünetek, viselkedési kellemetlenségek (vizelettel történő jelölgetések, nyüszítés, nyávogás, párzó mozgások a vendégek lábán stb.)
- nem kell számolni a nem várt szaporulattal
- állatvédelmi szempontból pedig csökken a gazdátlan, kóborló, éhező és betegségeket terjesztő állatok száma

Bővebben: Az ivartalanítás előnyei:

A kullancs

A kullancsok manapság már az egész év folyamán veszélyt jelentenek, aktívak, és napjainkban sajnos már Magyarország legtöbb vidékén számítanunk kell előfordulásukra. Nemcsak az erdőkben, vízpartokon, hanem a városokban, községekben lévő közparkokban, és újabban a saját kertjeinkben is megtalálhatóak, már szinte mindenhol jelen vannak. Olyan kutyák is megbetegszenek kullancscsípés miatt, amelyeket ki sem visznek a családi ház kertjéből sétálni.

A kullancsok emberekre, kutyákra, macskákra és lovakra egyaránt felmászhatnak. A mindössze 1-2 mm nagyságú kullancsok észrevétlenül kapaszkodnak a fűszálakról, bokrokról az áldozatukra és kezdik meg több napig tartó vérszívásukat. A kullancsok miatti vérveszteség elenyésző, azonban egyetlen kullancs is súlyos fertőzést okozhat! Számos fertőző betegség kórokozóját terjesztik vérszívás (nyál) útján, ezek közül hazánkban a kutyákra főként a babéziózis és a Lyme-borréliózis jelent rendkívüli veszélyt.

Bővebben: A kullancs

Oltások

6 hetesen: Parvovírus elleni oltás és féreghajtás.
Az oltást követően 10 nap múlva a féreghajtást meg kell ismételni.

Bővebben: Oltások

Bejelentkezés

Kereső


Vendégek

Jelenleg 4 vendég és 0 felhasználó van vonalban.